OFFICIEEL: Porsche’s tweede elektrische auto gaat in productie

elektrische Porsche Taycan Mission E Cross Turismo

Bekijk hier alle foto’s.

Porsche z’n elektrische gamma breidt snel uit. Vandaag kondigt de sportwagenbouwer namelijk aan dat het een tweede elektrische auto in productie neemt.

In 2020 komt Porsche met de Taycan op de markt, een volledig elektrische sportsedan die gebaseerd is op de Mission E conceptauto. In maart 2018 onthulden de Duitsers in Genève opnieuw een elektrische conceptwagen, namelijk de Mission E Cross Turismo. Het gaat om een crossover versie van de Mission E.

Porsche kwam in Genève vooral vissen naar de mening van journalisten en publiek. Aangezien de Cross Turismo enthousiast onthaald wordt, heeft het merk vandaag beslist om de auto in productie te nemen.

Een officiële naam is er nog niet, maar de kans is groot dat de elektrische crossover “Taycan Cross Turismo” zal heten. Aangezien de crossover z’n chassis en aandrijflijn deelt met de gewone Taycan zullen de specs zeer gelijkaardig zijn (bekijk de Taycan specs hier). Verwacht je aan 600 pk, een 0 tot 100 sprint van minder dan 3,5 seconden en +300 km praktische range.

Wanneer de Cross Turismo op de markt komt is niet officieel, maar het zal sowieso na de gewone Taycan zijn. Allicht in 2022.