Opel belooft elektrische Corsa tegen 2020

elektrische Opel Corsa 2020

De huidige Opel Corsa. Foto: Opel.

Opel doet vandaag z’n plannen uit te doeken om winstgevend te worden onder de PSA-vlag. Een deel van de reïncarnatie moet voortkomen uit de elektrificatie van het gamma.

Het Duitse autobedrijf wil naar eigen zeggen CO2 leiderschap tonen in Europa. Om dat te bewerkstelligen zullen alle personenwagens geëlektrificeerd worden tegen 2024. Hybride of volledig elektrisch dus.

4 geëlektrificeerde wagens tegen 2020

Op kortere termijn, tegen 2020, belooft Opel om vier geëlektrificeerde wagens in het gamma te hebben. Eén daarvan is de recent gelanceerde Grandland X SUV, die krijgt namelijk een plug-in hybride optie. Verder krijgt de volgende generatie Corsa een volledig elektrische aandrijving in de optielijst. Meer details over die elektrische stadswagen worden voorlopig niet gegeven.

LEES OOK: Opel vraagt dealers om geen Ampera-e meer te verkopen

Bizar, of misschien juist niet, is dat er in het hele persbericht met geen woord wordt gerept over de elektrische Ampera-e. Sinds Opel overgeheveld werd van General Motors naar PSA, is de Ampera-e in lastig vaarwater gekomen.

Op papier is het een ideale EV voor een correcte prijs, maar GM wil de technologie niet uit handen geven. De productie gebeurt dan ook nog steeds in de VS, en gisteren raakte bekend dat de Amerikanen de auto duur willen verkopen aan PSA. Zou Opel het opgegeven hebben om voor de Ampera-e te strijden?