Maserati belooft 4 elektrische wagens en 8 hybrides tegen 2022

elektrische Maserati

Maserati’s moederbedrijf FCA heeft vandaag aangekondigd dat het sportwagenmerk een grondige elektrificatiekuur zal ondergaan.

Onder FCA’s nieuw masterplan moet Maserati serieuze verkoopsaantallen gaan draaien. Zo een 100.000 auto’s per jaar moeten er van de band rollen, het dubbele van de huidige afzet.

Met dergelijke productiecijfers moeten de Italianen dringend elektrische wagens gaan bouwen om de nieuwe Europese emissienormen te halen, die in 2021 van kracht worden. Dat is bij FCA’s CEO Sergio Marchionne niet in dovemansoren gevallen. Ondanks het feit dat de man een afkeer heeft van elektromobiliteit belooft hij, net als bij zusterbedrijf Jeep, heel wat elektrische en hybride Maserati’s tegen 2022.

Kroon op de taart

In de praktijk gaat het om acht plug-in hybride en vier volledig elektrische Maserati’s, zowel sportwagens, luxesedans als SUV’s. De kroon op de taart wordt een elektrische variant van de nieuwe Alfieri, een luxecoupé. Deze elektrische Maserati krijgt vectoriële koppelverdeling, een topsnelheid van +300 km/u en een 0 tot 100 sprint van 2 seconden.

Lees hier alles over de elektrificatieplannen bij zusterbedrijf Jeep.