7 elektrische auto’s die je kan bewonderen op Tokio autosalon

Op 28 oktober 2017 gaat de Tokyo Motor Show van start, een belangrijk autosalon dat om de twee jaar plaatsvindt. Vooral de Japanse automerken maken van de gelegenheid gebruik om er hun laatste nieuwigheden te tonen. Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe stekkerhybride, waterstof- en elektrische auto’s die er te bewonderen zijn. 

Productiewagens

1. Nissan Serena e-Power

Nissan Serena e-Power elektrische bestelwagen

Een elektrische bestelwagen met range extender, dat is hoe je de Serena e-Power best kan omschrijven. Het busje beschikt over een elektrische motor en batterij uit de LEAF. Wanneer de accu leeg is, kan die opgeladen worden door een kleine benzinemotor. Dezelfde aandrijflijn presenteerde Nissan in november 2016 al eens in de Note stadswagen. Het concept kennen we uiteraard ook uit van de Chevrolet Volt en de BMW i3 met range extender.

De Serena e-Power is in Japan te koop vanaf de lente van 2018. Of hij ook naar Europa komt, is maar de vraag.

Conceptauto’s

1. Nissan IMx

Nissan IMx elektrische SUV

Dit is de stekkerauto die de show steelt in Tokio. De Nissan IMx is een elektrische SUV met 600 km rijbereik en zit bomvol technologie. Het is nog een concept, maar Nissan belooft een productieversie in de niet al te verre toekomst. Lees er hier meer over.

2. Honda Sports EV

Honda Sports EV Concept 5 FT

Met deze leuk-ogende Sports EV borduurt Honda qua designtaal verder op de Urban EV elektrische auto, die vorige maand in Frankfurt onthuld werd. De Sports EV gaat vermoedelijk niet in productie, maar hij geeft wel aan dat Honda de smaak van de gestekkerde conceptauto’s te pakken heeft. Bekijk hier meer foto’s.

3. Nissan LEAF Nismo

Nissan LEAF Nismo concept

Hij werd al aangekondigd op Nissan Futures in Oslo, en nu is hij in vol ornaat te bekijken in Tokio. De LEAF Nismo Concept, een sportieve versie van Nissan’s nieuwste elektrische auto. Of hij productie haalt? Dat valt af te wachten.

4. Toyota Concept-i’s

Toyota Concept i Ride Walk Tokio

De Concept-i, een elektrische en “slimme” wagen, werd in januari 2017 al eens voorgesteld op de CES technologiebeurs. Hij krijgt nu het gezelschap van de Concept-i Ride en Walk, twee kleinere elektrische voertuigen. Allemaal nog heel erg concept natuurlijk.

5. Mitsubishi e-Evolution

Mitsubishi e-Evolution

Ook Mitsubishi is van de partij met een concept: een volledig elektrische SUV die e-Evolution gedoopt werd. Mitsubishi boert niet te al te goed de laatste jaren en werd eind 2016 overgenomen door de Nissan-Renault alliantie. Die hopen het tij te kunnen keren, o.a. met een aantal elektrische auto’s in het Mitsu-gamma. Deze e-Evolution is daarvan een voorbode.

6. Toyota Fine-Comfort Ride

Toyota Fine-Comfort Ride waterstofauto

Waterstof kan niet ontbreken op de Toyota stand, en dus vinden we er deze Fine-Comfort Ride. Hij heeft een rijbereik van 1.000 km en brengt de boodschap dat Toyota waterstofauto’s echt wel prefereert boven batterij-elektrische wagens.

Zei daar iemand “fool cells”? Elon, foei!