14 nieuwe elektrische wagens die je in Frankfurt kan bewonderen

Op 14 september gaat de Frankfurt Motor Show (IAA) van start, een belangrijk autosalon dat om de twee jaar plaatsvindt. Net als in 2015 zal ook de 2017 editie in het teken staan van elektrische mobiliteit. Hier volgt een overzicht van nieuwe elektrische modellen die je er kan bewonderen.

Productiewagens

1. BMW i3 facelift en i3s

2018 BMW i3s

BMW heeft de gefacelifte i3 meegebracht naar Frankfurt. Verder staat ook de gloednieuwe “i3s” er, een sportievere versie van de elektrische auto. Deze i3s beschikt over 14 extra pk’s, een harder onderstel en aangepast bumperwerk.

Conceptauto’s

1. Mercedes EQA

Mercedes bracht de EQA concept mee, een elektrische auto met 400 km rijbereik. Lees er meer over hier.

Mercedes EQ A elektrische auto

2. Smart Vision EQ fortwo

Elektrisch, zelfrijdend, deelbaar en slim, dat zijn de toverwoorden in de autowereld momenteel. Al deze aspecten vind je terug in de Smart EQ fortwo. Voorlopig nog een concept maar het geeft aan waar Smart in de toekomst heen wil. Met een elektrische Smart in het gamma én deelautonetwerk car2go hebben ze eigenlijk al de helft van het werk gedaan.

smart vision EQ fortwo

3. MINI Electric Concept

Een volledig elektrische MINI, daar wordt al jaren over gesproken. Deze MINI Electric Concept moet aangeven dat productie nu wel heel dicht bij is. 2019 meer bepaald.

MINI Electric Concept IAA

4. Renault SYMBIOZ

Ook Renault is van de partij met een gloednieuwe concept die autonoom rijden, een elektrische aandrijving en connectiviteit combineert.

Renault Symbioz

5. VW I.D. Crozz

De I.D. Crozz is een vierwielaangedreven elektrische crossover-coupé. De conceptauto werd reeds onthuld in april op het autosalon van Shanghai. Voor IAA heeft VW een verder ontwikkelde versie klaar.

VW ID Crozz

6. BMWi Vision Dynamics

BMW heeft de i Vision Dynamics meegebracht naar de IAA. Het is een elektrische luxesedan, een voorbode van de i4, die niet al te ver van productie staat.

BMWi Vision Dynamics voorbode i5

7. Audi Aicon

Volledig zelfrijdend. Volledig elektrisch. 800 km range. Overduidelijk een concept dus.

Audi Aicon

8. Audi Elaine

Deze Elaine concept staat dan weer dichter tegen productie dan de naam doet vermoeden. De auto beschikt over twee elektromotoren achteraan en één vooraan. Het systeemvermogen komt uit op 435 pk, hij sprint in 4,5 tellen naar 100 en dankzij z’n 95 kWh accu geraakt hij 550 km ver. De wagen is ook voorzien van “level 4” autonoom rijden en kan tussen 60 en 130 km/u heel wat zaken zonder tussenkomst van de chauffeur.

Audi Elaine

9. Jaguar I-Pace e-trophy

Geen productieversie zoals gehoopt, maar Jaguar bracht wel een raceklaar exemplaar mee van de I-Pace SUV. Lees er meer over hier.

Jaguar I-Pace elektrische SUV IAA

10. Honda Urban EV

Een verrassing in Frankfurt. Honda bracht een elektrisch stadswagentje mee met retro-looks. Een concept, dat wel, maar Honda belooft hem in Europa op de markt te brengen tegen 2019. Lees meer hier.

Honda Urban EV elektrische auto

11. Thunder Power Sedan

En dan is er nog Thunder Power, een Taiwanese EV-startup die in 2015 al eens van zich liet horen. Deze keer brachten ze een sedan, een SUV en een coupé mee. Ze beloven productie voor deze auto’s, respectievelijk in 2019, 2020 en 2019.

Thunder Power Sedan

12. Thunder Power SUV

Thunder Power SUV

13. Thunder Power Coupé

Thunder Power Coupe