Daimler investeert in deelauto-platform Turo

Daimler Turo autodelen

Met een participatie in het Amerikaanse Turo nestelt Daimler zich verder in de deelauto-markt.

Daimler bereidt zich volop voor op een toekomst waarin we met z’n allen gaan autodelen. Met car2go heeft het reeds een succesvol deelautobedrijf in z’n portfolio. Car2go biedt namelijk auto’s die je per minuut kan huren en de service heeft wereldwijd reeds 2,5 miljoen gebruikers.

Peer-to-peer

Eind 2016 stortte Daimler zich ook op de “peer-to-peer” (P2P) deelauto-markt. Daimler’s startup Croove brengt particuliere auto-eigenaars in contact met mensen die een auto willen huren. Croove is onder andere actief in Berlijn.

LEES OOK: Volkswagen koopt ridesharing bedrijf Split

De startup Turo heeft met hetzelfde P2P concept reeds 4 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Aangezien Turo nu voet aan de grond wil krijgen in Europa hebben de bedrijven beslist om samen te gaan.

Opstarten in Duitsland

In het kader van deze merger investeert Daimler, samen met het Zuid-Koreaanse SK Holdings, 92 miljoen dollar in Turo. Doordat Turo het Duitse Croove opneemt krijgt het inzage in z’n gebruikersdata. Deze gegevens zullen Turo helpen om in 2018 z’n deelauto-service op te starten in Duitsland.