Citroën e-Mehari: prijs & specs

citroen-e-mehari

De Citroën e-Mehari is een elektrische strandwagen met een rijbereik van 200 km.

Prijs

Een Citroën e-Mehari kopen kan in België vanaf 25.200€ incl. BTW. Daarbovenop komt de batterijhuur aan 79€ per maand.

Specs & prestaties

SpecCitroën e-Mehari
Batterijcapaciteit [kWh]30
Rijbereik NEDC [km]200
0-100 km/u [s]NA
Topsnelheid [km/u]110
Vermogen [pk]67
Koppel [Nm]NA
Gewicht [kg]1405

Foto’s

Bekijk hier meer foto’s.

 

Beschrijving

De Citroën e-Mehari is een volledig elektrische cabrio met 4 zitplaatsen die vooral als strandwagen moet dienen. De wagen is geïnspireerd op de legendarische Méhari, een cabrio die op de markt kwam in 1968 en razend populair was in kustgebieden.

De e-Mehari wordt voorwielaangedreven door een 50 kW sterke elektromotor. De auto accelereert in 6,4 seconden naar 50 km/u en heeft een topsnelheid van 110 km/u.

Een 30 kWh accu bezorgt de auto een officieel (NEDC) rijbereik van 200 km.

De batterij vol laden aan het gewoon stopcontact (10A) duurt 13 uur. Aan een 16A-stopcontact kan het in 8 uur. Deze wagen heeft geen snellader.

De Citroën e-Mehari deelt z’n chassis en het batterijpakket met de Bluesummer van het Franse bedrijf Bolloré. In deze auto wordt geen lithium-ion batterij gebruikt zoals in de meeste andere elektrische auto’s. In de plaats heeft de e-Mehari een droge “LMP” batterij. Deze zou minder onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen wat wel het geval is bij een li-ion accu.

De e-Mehari werd in december 2015 voorgesteld en kwam eind 2016 op de markt in België. Gezien z’n hoge prijs en z’n rudimentaire karakter zal de auto in België geen potten breken.

Citroën rekent er dan ook vooral op om de auto aan de man te brengen in de Zuid-Europese kustgebieden. Zo hebben de Franse hun peilen onder andere gericht op het eiland Formentera, een eiland vlak naast Ibiza. De klassieke Méhari was daar vroeger razend populair en tot vandaag zijn er nog 150 stuks ingeschreven. Om de verkoop van de e-Mehari daar te lanceren heeft Citroën 5 exemplaren geschonken aan de lokale overheid.