Dit is de nieuwe BMW Z4, en hij komt misschien als hybride

nieuwe bmw z4 kopen

Bekijk hier alle foto’s.

BMW heeft in Californië het doek getrokken van de nieuwe Z4. De sportwagen komt in de lente van 2019 op de markt.

De aantocht van de derde generatie BMW Z4 wordt al lang geanticipeerd, en nu mogen we eindelijk alle plaatjes zien. De Duitsers hebben hem gisteren namelijk voorgesteld op het Pebble Beach event in Californië, waar vorig jaar ook al de conceptversie werd onthuld. De auto oogt weer als een echte roadster, met een lange motorkap, een korte achterkant, plaats voor twee en een stoffen kap (in plaats van het stalen wegklapdak uit de vorige versie). Verder oogt de nieuwe Z4 een pak gespierder en agressiever.

Het eerste exemplaar dat BMW op ons afvuurt is de “First Edition” M40i. Die beschikt over een 6-in-lijn benzinemotor met 340 pk. De krachtbron die elke BMW-fanaat wil, zeg maar. Het blok bezorgt de auto een 0 tot 100 acceleratie van 4,6 seconden. Het officiële verbruik zou 7,1 tot 7,4 liter bedragen, en hij moet een CO2-uitstoot optekenen van 162 tot 168 gram per kilometer.

In samenwerking met Toyota

Om de zuinige klanten te behagen, zal BMW uiteraard ook kleinere motoren introduceren. Meer officiële info daarover krijgen we pas op 19 september, maar reken alvast op een 4-cilinder benzinemotor.

Verder bruist het internet van de geruchten over een hybride variant. Een verhaal dat z’n oorsprong vindt in de samenwerking met Toyota. De nieuwe BMW Z4 deelt namelijk z’n genen met de nieuwe Supra, die Toyota ook in 2019 gaat lanceren. En Toyota, dat staat natuurlijk synoniem met hybrides. Maar BMW heeft zelf ook genoeg ervaring met hybrides. Denk maar aan de i8, 225xe, 330e, etc. Zou BMW liggen broeden op een extreem zuinige en fiscaalvriendelijke Z4?

De nieuwe Z4 zal in Europa voor het eerst te zien zijn op het autosalon van Parijs in oktober. In de lente van 2019 moet hij in de showrooms staan.