Concept iX3 is voorbode van BMW’s eerste elektrische SUV

BMW iX3 Concept Beijing

Bekijk hier alle foto’s.

Vannacht heeft BMW in Peking het doek getrokken van de Concept iX3, een elektrische SUV met 400 km rijbereik.

Het werd al een tijdje gefluisterd: BMW zou op het autosalon van Beijing (25 april – 4 mei) de iX3 voorstellen, een elektrische versie van de X3 zeg maar. CEO Harald Krüger onthulde vannacht inderdaad de elektrische conceptauto, met de mededeling dat dit het elektrische hart van het BMW-gamma wordt. Je leest het goed, niet hart van het i-gamma, maar wel van het BMW-gamma. De Münchenaars noemen het dan ook de eerste elektrische BMW, wat aangeeft dat de productieversie niet onder het i-gamma zal gelanceerd worden.

Productie in 2020

De cijfers dan. Deze concept legt een rijbereik (WLTP) van 400 km voor. Dat is mooi, en het ligt in lijn met wat andere toekomstige EV’s beloven te hebben. Qua vermogen moet je rekenen op 270 pk.

Om helemaal mee te zijn met de tijd wordt “ACES” losgelaten op de iX3; dat staat voor zoveel als Autonomous, Connected, Electric en Services. Je kan dus verwachten dat hij op de snelweg z’n eigen zinnetje zal willen doen, dat hij verbonden zal zijn met het wereldwijde web, en dat je allerlei diensten toegestopt krijgt, zoals het leveren van pakjes in je koffer etc.

Het is natuurlijk nog altijd maar een concept, en dat wil zeggen dat je hem niet morgenochtend in de showroom moet verwachten. BMW belooft om de productieversie in 2020 te lanceren.