BMW introduceert “iPerformance” label voor alle stekker-hybrides

BMW 740 iPerformance

Vanaf juli 2016 krijgen alle plug-in hybride BMW’s de iPerformance benaming. De BMW 740e krijgt het label als eerste in rij.

Alle grote automerken worstelen een beetje met de benaming van hun plug-in hybrides. Volvo bijvoorbeeld begon met de “V60 Plug-in Hybrid” om een beetje later al z’n plug-in hybrides het “Twin Engine“-label te geven. Bij Mercedes heette de plug-in hybride S-Klasse eerst “S500 PHEV” maar enkele maanden later werd het de S500e, net zoals al z’n andere stekker-hybrides (B250e, C350e, GLC350e, GLE500e).

BMW 740e iPerformance

Bij BMW hadden ze het mijns inziens van in het begin juist. Daar kregen de stekker-hybrides een “e” achter het getal (zoals bij Mercedes), naar analogie met de “i” voor benzine en de “d” voor diesel. De plug-in hybride 3-reeks bijvoorbeeld heet “330e”.

LEES OOK: BMW 225xe heeft een prijs

Maar dat vinden ze niet meer voldoende in München. Naar analogie met het M-Performance concept, krijgen alle plug-in hybride BMW’s vanaf juli 2016 ook de iPerformance benaming. Zeg dus niet meer 330e, maar wel 330e iPerformance! De “i” slaat op het feit dat de technologie uit de BMWi-stal komt.

BMW 740e iPerformance

Je kan de iPerformance modellen herkennen aan het i-logo op de spatborden, de blauwe i-stijlelementen in de nieren van het radiatorrooster en de wielnaven en aan het eDrive-logo op de C-stijl.

De eerste wagen die de iPerformance metamorfose ondergaat is de 740e en die zal te zien zijn op het autosalon van Genève in maart.

BMW 740e: prijs & specs