BMW hoopt op rooskleurige toekomst voor dieselwagens

BMW diesel toekomst

Na Mercedes vorige week breekt nu BMW CEO Harald Krüger een lans voor dieselmotoren. Hij vindt dat het antidiesel-kamp z’n pleziertje nu wel gehad heeft. Het wordt volgens hem tijd voor een objectieve discussie op basis van feiten en wetenschappelijk onderzoek.

Het is nu bijna 2 jaar geleden dat Dieselgate losbrak, maar het schandaal blijft nazinderen. Het zorgt er o.a. voor dat consumenten schrik hebben van diesel en dat autoconstructeurs met de ene na de andere gerechtelijke inval geconfronteerd worden. De dieselverkoop slinkt, en mede daardoor weten ze in de boardrooms van de Europese autoconcerns niet meer van welk hout pijlen maken.

Vorige maand werd dan ook het bericht gelanceerd dat de CO2-uitstoot in Duitsland stijgt. Dit zou komen doordat er minder diesels, en meer benzinewagens verkocht worden. Niet toevallig kwam Mercedes CEO Dieter Zetsche nadien verklaren dat we moeten vechten voor de toekomst van diesel.

Diesel als redder voor klimaatverandering

En deze ochtend is dus ook BMW CEO Harald Krüger in de pen gekropen. In een persbericht met de titel “BMW zet koers naar de mobiliteit van de toekomst” oppert hij dat dieselauto’s, naast EV’s en hybrides, op z’n minst een deel van de toekomst zijn.

Krüger zegt daarover: “De voorbije twee jaar is diesel opzettelijk en publiekelijk in diskrediet gebracht, terwijl het een vooruitstrevende, efficiënte en populaire technologie is. Dit heeft heel veel onzekerheid gebracht bij miljoenen chauffeurs en het brengt ons nergens. De Duitse auto-industrie zal sterk blijven in innovatie: wij zullen zorgen voor de mobiliteitsoplossingen van morgen.”

LEES OOK: Mazda is niet geïnteresseerd in elektrische wagens

En ook: “De mobiliteit van de toekomst zal zeker en vast ook beroep doen op state-of-the-art dieselmotoren, want de bescherming van onze leefomgeving heeft meerdere dimensies: één daarvan is het gevecht tegen klimaatveranderingen.”

Dat laatste kan volgens BMW goed bestreden worden met dieselauto’s gezien hun relatief lage CO2-uitstoot.