9 elektrische wagens die naar autosalon van Brussel komen

Elektrische wagens autosalon 2018

Dit zijn een aantal interessante 100% elektrische wagens die je vanaf volgende week kan gaan bekijken op het autosalon.

Op 12 januari gaat het autosalon in Brussel opnieuw van start. Het is geen autoshow met grote premières, maar het is wel een belangrijk moment voor de autoverkoop in ons land. Die verkoop zal vooral bestaan uit fossiele wagens, al brengen heel wat merken ook hun elektrisch aanbod mee. Hier is een overzicht van interessante elektrische wagens die je er kan bewonderen.

1. Nissan LEAF (2018)

Nieuwe LEAF Belgie

Nissan maakt van het salon gebruik om z’n gloednieuwe LEAF voor te stellen aan de Belgische markt. De auto heeft een praktisch haalbaar rijbereik van 250 km en kost 33.140€.

2. Renault Symbioz

Renault Symbioz elektrische auto

De blikvanger bij Renault is de Symbioz, een conceptauto die zowel elektrisch als zelfrijdend is. De wagen demonstreert Renault’s toekomstvisie maar zal nooit in de showroom verschijnen.

3. Renault ZOE

renault zoe

Realistischer wordt het met de ZOE, een elektrische hatchback die reeds sinds 2013 op de markt is. De versie met de grootste accu (40 kWh) haalt een praktisch rijbereik van 250 à 300 km en kost 33.250€.

4. Renault Twizy

Renault Twizy batterij kopen prijs

Ook de Twizy is opnieuw van de partij op de Renault stand.

5. BMW i3s

2018 BMW i3s

Bij BMW gaat heel wat aandacht naar de nieuwe sportieve uitvoering van de i3. De i3s heeft 14 pk extra en staat wat lager en breder op z’n pootjes. Voor 42.450€ rijd je hem de showroom buiten. Verder brengt BMW ook de nieuwe hybride i8 roadster mee naar Brussel.

6. Tesla Model S

Model S 75 einde

Nog geen Model 3 te bespeuren op de Tesla stand, wel de Model S en Model X.

7. Tesla Model X

tesla-model-x-prijs

8. Hyundai IONIQ

hybride IONIQ rijbereik

Hyundai brengt de IONIQ mee, een auto die je zowel met elektrische, hybride als plug-in hybride aandrijving kan kopen.

9. Elektrische Smart

elektrische Smart fortwo

Smart neemt z’n elektrisch trio mee naar Brussel: de fortwo ED, fortwo cabrio ED en de forfour ED. Deze guitigaard heeft een praktisch haalbare range van 130 km en kost minstens 22.602€. Lees hier onze rijtest.