Audi gelooft niet meer in synthetische brandstoffen

blauwe diesel pomp

Premium automerk Audi ziet geen toekomst in synthetische brandstoffen, en richt al z’n pijlen op een volledig elektrische toekomst.

Synthetische brandstoffen verschijnen de laatste tijd steeds vaker in de media als oplossing voor het klimaatprobleem. Ze zouden properder zijn en voor minder CO2-uitstoot zorgen.

Hoewel Audi in het verleden onderzoek gedaan heeft naar synthetische brandstoffen, zien ze er geen toekomst meer in. Dat blijkt uit een gesprek van het Nederlandse Autovisie met Oliver Hoffmann, hoofd van de “technische ontwikkeling” bij Audi.Ook wanneer uit toekomstig onderzoek zou blijken dat synthetische brandstoffen daadwerkelijk beter zijn voor het milieu, én wanneer ze financieel en technisch haalbaar worden, wil Audi er niet meer mee verder.

LEES OOK: Vergeet biodiesel, blauwe diesel is het nieuwe wonderkind

Volgens Hoffmann is de toekomst van Audi volledig elektrisch. Vanaf 2026 brengt Audi geen enkele nieuwe auto met verbrandingsmotor meer op de markt. Het zal de benzine- en dieselauto’s die op dat moment in het gamma zitten evenwel blijven verkopen tot 2033, maar vanaf 2034 zullen er dus enkel nog volledig elektrische auto’s van de band rollen.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.