Volvo XC60 T8: prijs & specs

volvo-xc60-hybride

De Volvo XC60 T8 is een plug-in hybride SUV die vanaf oktober geleverd kan worden in België. Z’n CO2-uitstoot zal vermoedelijk minder dan 50 g/km bedragen waardoor hij zeer fiscaalvriendelijk zal zijn in Vlaanderen. 

Volvo XC60 T8 prijs

De Belgische XC60 prijzen zijn nog niet bekend maar in Duitsland kost de XC60 T8 Twin Engine 69.270€. In België zal het prijskaartje vermoedelijk rond hetzelfde bedrag schommelen.

Specs & prestaties

Volvo XC60
T8 Twin Engine
Spec
Batterijcapaciteit [kWh]NA
Bruikbare batterijcapaciteit [kWh]NA
Elektrisch rijbereik (NEDC) [km]NA
0-100 km/u [s]5,3
Topsnelheid [km/u]NA
Top in e-modus [km/u]NA
Vermogen benzinemotor [pk]NA
Koppel benzinemotor [Nm]NA
Vermogen elektromotor [pk]NA
Koppel elektromotor [Nm]NA
Systeemvermogen [pk]407
Systeemkoppel [Nm]NA
Verbruik [l/km]NA
CO2-uitstoot [g/km]NA
Gewicht [kg]NA

Foto’s

Bekijk hier foto’s van de Volvo XC60 T8.

Nieuws

Beschrijving

De Volvo XC60 is een midsize SUV. De eerste generatie werd verkocht van 2008 tot 2017 en de huidige tweede generatie werd officieel onthuld op het autosalon van Genève in maart 2017. De auto krijgt naast enkele conventionele motoren ook een “T8 Twin Engine” plug-in hybride aandrijflijn.

De XC60 T8 wordt op de voorwielen aangedreven door een 4-cilinder benzinemotor en op de achterwielen door een elektromotor. De auto heeft heeft een systeemvermogen van 407 pk en 0 tot 100 doet hij in 5,3 seconden. Deze specificaties zijn voorlopige waarden tot de wagen uitgebreidere tests ondergaan heeft.

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze SUV een officiële CO2-uitstoot hebben van minder dan 50 g/km. Als dat effectief het geval is, dan zal hij in Vlaanderen zeer fiscaal interessant zijn.

De XC60 kan optioneel uitgerust worden met Pilot Assist, een systeem dat de wagen semi-autonoom maakt. We hebben Pilot Assist eerder al getest op de Volvo S90.

Vind je eGear.be interessant? Een like helpt ons enorm!
Je hebt eGear.be al geliked? Klik hier.