Elke Volvo krijgt vanaf 2019 een elektrische motor

Volvo gaat elektrisch

De Zweden willen Tesla achterna!

Deze ochtend heeft Volvo een stoere beslissing aangekondigd. Om aan de uitstootnormen te blijven voldoen, zal het vanaf 2019 geen auto’s meer introduceren die uitsluitend over een benzine- of dieselmotor beschikken.

Ook hybrides

Wil dit zeggen dat het merk vanaf 2019 enkel nog 100% elektrische wagens in de showroom zal hebben? Nee, dat zou wel heel radicaal zijn.

Om te beginnen gaat om een elektrificatie van het gamma. De line-up zal dus naast 100% elektrische wagens uit hybrides en plug-in hybrides bestaan. Ook dieselhybrides.

OVERZICHT: Alle hybrides die je in Belgi├ź kan kopen

Verder gaat het om modellen die vanaf 2019 geïntroduceerd worden. Het is dus goed mogelijk dat je in 2021 een Volvo koopt met uitsluitend dieselmotor, als die voor 2019 op de markt kwam.

5 elektrische wagens tegen 2021

De Zweden beloven om tussen 2019 en 2021 vijf 100% elektrische wagens op de markt te brengen. Drie daarvan komen met een Volvo badge en twee modellen zullen high-performance EV’s zijn onder de Polestar vlag.

“Huistuner” Polestar werd in 2015 volledig opkocht door Volvo. Enkele weken geleden kondigde het bedrijf al aan dat het super performante elektrische auto’s – Tesla concurrenten dus – zou gaan bouwen.