Gedaan met gratis laden voor Tesla rijders

Tesla Supercharger Credits

Vanaf 1 januari 2017 zullen nieuwe Tesla-rijders moeten betalen voor Supercharger gebruik. 

Vier jaar geleden introduceerde Tesla het Supercharger project. Het is een uitgebreid netwerk van snelle laadpalen.

Supercharger Credits

Tesla Superchargers vind je in heel de Verenigde Staten en in grote delen van West en Centraal Europa. Zo kunnen Tesla-rijders bijvoorbeeld van Amsterdam naar het zuiden van Spanje rijden met behulp van de Superchargers. Dat Superchargen was tot hiertoe gratis voor de meeste Model S en X rijders maar daar komt verandering in…

LEES OOK: “Tesla Network” wordt Uber alternatief met zelfrijdende wagens

Tesla zal vanaf 2017 immers “Supercharger Credits” introduceren. Elke Tesla krijgt vanaf dan 400 kWh aan gratis credits per jaar. 400 kWh is voldoende om 1.600 km af te leggen. Wil je meer roadtrippen dan zal je moeten bijleggen.

3€ per 100 km?

Exacte prijzen zullen eind 2016 bekend gemaakt worden. Tesla benadrukt dat het geen winst wil maken met het Supercharge-netwerk. Ze zullen enkel de kosten recupereren. Ik vermoed dat ze ongeveer 0,15€ per kWh zullen aanrekenen. Dat zou neerkomen op 3€ per 100 km.

Het Supercharger Credit programma geldt voor iedereen die een Tesla bestelt vanaf 1 januari 2017. Voor bestaande Tesla eigenaars verandert er niets. Zij kunnen gewoon gratis blijven laden.

Denk je er aan om een Tesla te kopen en wil je toch nog gebruik maken van het gratis Superchargen? Dan moet je een Model S of X bestellen vóór 1 januari 2017. Bovendien moet deze geleverd worden vóór 1 april 2017. Dit zal de Tesla-verkoop ongetwijfeld een boost geven de komende weken.