Tesla start verkoop in Spanje

Tesla Spanje start verkoop

Tesla Model S P85+ “Signature” die we in september 2015 gespot hebben in Madrid.

Tesla breidt uit naar het Iberisch schiereiland. Spanje is eerst aan de beurt!

Tesla heeft op z’n website Spanje toegevoegd aan de lijst van landen waar het officieel producten verkoopt. Tot hiertoe had Tesla er enkel Superchargers. Hoewel de verkoop er officieel gestart is, heeft Tesla er voorlopig nog geen shops of service centers. Er is wel een vertegenwoordiger in Barcelona.

Uit een artikel op El Confidencial, een lokale economische nieuwssite, blijkt echter dat Tesla Spanje weinig Model S‘en of X‘en denkt te verkopen. De automarkt heeft er door de economische crisis immers rake klappen gekregen en zeker de verkoop van luxewagens zit niet op het niveau van Noord-Europa.

LEES OOK: Ik wil een Model S!

Marco D’Alimonte, Tesla’s “Energy Manager” voor Zuid-Europa, ziet Spanje vooral als een interessante markt voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Spanje heeft één van de hoogste elektriciteitstarieven in Europa maar het beschikt ook over veel zon. Die combinatie van factoren kan volgens D’Alimonte tot een succes leiden voor Tesla’s energieproducten.

Om z’n producten te verdelen gaat Tesla in zee met Bornay, een lokale installateur van zonnepanelen, windmolens, batterijen en laadoplossingen.

Ondertussen hoopt Spanje ook, net zoals vele andere Europese landen, dat Tesla er één van z’n nieuw fabrieken zal neerpoten. Het land heeft daarvoor in ieder geval voldoende troeven in handen; goedkope arbeidskrachten, voldoende zon (voor zonne-energie), massa’s open ruimte, een goede logistiek en geografisch niet al te ver verwijderd van de belangrijkste afzetmarkten in Noord-Europa.

UPDATE 4 december 2016: Tesla Spanje heeft een promovideo gelanceerd:

A video posted by eGear Media (@egearmedia) on