Productierijpe Tesla Model 3 zal onthuld worden op 28 juli

Tesla Model 3 productie 2017

Nog 23 nachtjes slapen…

In maart 2016 trok Tesla het doek van de Model 3, de eerste “betaalbare” elektrische auto. Het ging daarbij om een prototype dat tijdens de afgelopen 15 maanden serieus geperfectioneerd is.

30 eerste klanten

Vermoedelijk werd aan het exterieur weinig gewijzigd, maar zullen de verbeteringen zich vooral onderhuids en in het interieur bevinden. De productierijpe Model 3 zal voorgesteld worden op 28 juli, tijdens een event waarbij de 30 eerste klanten hun auto in ontvangst mogen nemen.

De 30 klanten zijn allicht investeerders, board members en fans van het eerste uur, die dus niet publiekelijk zullen klagen als er een vijs los zit 😉

Productie op schema

Tesla CEO Elon Musk wist deze week ook te melden dat de allereerste Model 3 nu vrijdag (7 juli) van de band zal rollen. In augustus zullen er volgens Musk 100 Model 3’s geproduceerd worden en in september meer dan 1.500. Tegen december 2017 moeten er 20.000 stuks per maand de fabriek buiten rollen.

Musk wil met deze boodschap aangeven dat de productiesnelheid op schema zit en critici de mond snoeren. Bij de Model S en X had Tesla in het verleden immers heel wat productie- en ontwikkelingsvertragingen.

Wil je meer weten over de Model 3, dan zullen volgende artikels je zeker interesseren: