VIDEO: Richard Hammond crasht elektrische supercar in Zwitserland

Vandaag heeft voormalig Top Gear presentator Richard Hammond een elektrische supercar aan flarden gereden. De auto is volledig uitgebrand.

Sinds Richard Hammond opstapte bij Top Gear maakt hij samen met Jeremy Clarkson en James May het autoprogramma “The Grand Tour” voor Amazon. Vandaag vonden er opnames plaats voor het tweede seizoen in Zwitserland.

LEES OOK: Wat brengt de toekomst voor Rimac

Tijdens die opnames is Hammond uit de bocht gegaan met de elektrische Rimac Concept One. De auto dook een ravijn in en ging overkop. Hammond is op eigen kracht uit de wagen geraakt voor die vuur vatte en volledig uitbrandde.

Gebroken knie

Hammond werd afgevoerd per helikopter. Volgens de woordvoerder van The Grand Tour is de presentator o.k. en heeft hij er enkel een gebroken knie aan over gehouden.

De Rimac Concept One is een bijzonder zeldzame supercar die in Kroatië gebouwd wordt en ongeveer een miljoen euro kost. De auto heeft 4 elektromotoren en beschikt over 1224 pk. In een rechte lijn is hij sneller dan de Porsche 918 en de Ferrari LaFerrari. Van het huidige model worden slechts 8 stuks gebouwd. Het is niet duidelijk of de Concept One die vandaag in rook opging gekocht of geleend werd door The Grand Tour.

Collega Jeremy Clarkson zegt dat dit de ergste crash is die hij al gezien heeft. Hammond is nochtans niet aan z’n proefstuk toe. In 2006 crashte hij al eens tegen 464 km/u toen hij een snelheidsrecord probeerde te breken.