OFFICIEEL: Zoveel kost de Opel Ampera-e in Nederland

Opel Ampera-e prijs Nederland

De Opel Ampera-e steekt de Tesla Model 3 naar de kroon als eerste betaalbare elektrische auto. Opel Nederland maakt nu bekend wat “betaalbaar” betekent.

Geen haast

De Opel Ampera-e is de Europese variant van de Chevrolet Bolt, een elektrische auto met 380 km rijbereik (WLTP). Moederhuis General Motors neemt z’n tijd voor de uitrol van de Ampera-e in Europa, en nu Opel overgenomen werd door het Franse PSA, zal de Bolt vermoedelijk met prioriteit van de band rollen in Michigan.

Daarom heeft Opel vier belangrijke Europese markten geselecteerd die als eerste Ampera e’s geleverd krijgen, zijnde Noorwegen, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Wachtlijst

In Nederland zal de goedkoopste Ampera-e “Innovation”-uitvoering 40.995€ kosten. Wie voor de quasi full-option “Launch Executive”-uitvoering gaat moet 44.995€ neertellen maar krijgt wel voorrang op de wachtlijst. Bestellen kan vanaf nu maar de eerste leveringen zijn pas voorzien voor begin 2018.

In België zullen we dus nog langer moeten wachten. Wij verwachten pas Ampera-e’s met Belgische nummerplaat te zien tegen 2019. Tegen dan mag Opel al sterke competitie verwachten van de Tesla Model 3 en een gloednieuwe Nissan LEAF.