Tesla waarschuwt voor extra slijtage door Ludicrous+

Ludicrous plus slijtage

Met de Ludicrous+ update krijg je nu 780 pk beschikbaar in een Tesla Model S of X P100D. Op ludieke wijze waarschuwt Tesla wel voor verhoogde slijtage.

Deze week is Tesla begonnen met de uitrol van een belangrijke software-update. De update zorgt voor nieuwe Autopilot functionaliteit maar geeft de P100D Tesla’s ook iets snellere acceleratie. Ludicrous wordt hiermee dus “Ludicrous+”.

Louter door een software-ingreep krijgen de P100D Tesla’s zo +- 35 pk extra. Het totaal aantal paardjes komt daarmee op 780. Daarmee geraakt de Model S P100D 0,1 seconde sneller van 0 tot 60 mph wat neerkomt op 2,4 seconden. Voor 0 tot 100 km/u zal de sprinttijd vermoedelijk dalen van 2,7 naar 2,6 seconden.

Eind december raakte bekend dat Tesla het vermogen beperkte van auto’s waar te veel mee gesprint was in Ludicrous mode. Dit omdat het de versnellingsbak, de elektromotor en de batterij te zwaar belast.

Nieuw is dat Tesla nu expliciet hiervoor waarschuwtĀ bij de activatie van Ludicrous+, zoals blijkt uit onderstaande video. Of dit gevolgen heeft voor de waarborg is niet duidelijk. Het geeft in ieder geval aan dat “zot doen” met een Tesla ook z’n grenzen heeft.