Citroën C-Zero krijgt nieuw leven als deelauto

Autodelen. In Vlaanderen klinkt het nog een beetje vies maar in heel wat grootsteden is het al dagelijkse praktijk.

Zo ook in Madrid, waar car2go (dochteronderneming van Daimler) nu al 500 elektrische deelauto’s ter beschikking stelt. Voor 0,19€ per minuut, alles inbegrepen, kan je hun elektrische Smartjes huren.

LEES OOK: Autodelen zal je Tesla betaalbaar maken

Dat succes is ook de Fransen niet ontgaan. In september kondigde PSA (de groep achter Citroën en Peugeot) aan dat ze Free2Move opgestart hadden, een dochteronderneming die zich zou toeleggen op nieuwe vormen van mobiliteit.

Met de opstart van “Emov” stelt Free2Move slechts 3 maanden later al z’n eerste product voor. Madrid is de eerste stad waar Emov gelanceerd wordt. Het is een deelauto-platform dat werkt volgens exact dezelfde regels als car2go. Je kan de wagen via een app zoeken, je kan eender waar parkeren en alle kosten zitten inbegrepen in de minuutprijs van 0,19€.

OOK INTERESSANT: Overzicht van deelauto-projecten in België

De wagens die Emov in Madrid gebruikt zijn elektrische Citroën C-Zero’s. De C-Zero biedt 4 zitplaatsen en ongeveer 100 km praktisch rijbereik. De auto is al sinds 2010 op de markt maar werd in de verkoop nooit een groot succes wegens z’n beperkte range en z’n hoog prijskaartje.

Via Emov kan PSA de C-Zero een nieuw leven geven. In Madrid hebben de Fransen nu al 500 van de elektrische stadswagen in de Emov-fleet rond rijden. Hopelijk komt Emov snel naar Brussel en Antwerpen!