10 nieuwe stekkerauto’s die in Genève staan [UPDATE]

Momenteel is (9-19 maart) is één van de belangrijkste autosalons ter wereld aan de gang. Hieronder geven we een overzicht van enkele nieuwe stekkerauto’s die je er kan aanschouwen.

1. Renault ZOE e-sport

Renault had vooraf een elektrische verrassing aangekondigd voor Genève, en die kwam er in de vorm van de ZOE e-Sport Concept (foto bovenaan dit artikel). Het gaat om een extreme sportversie van de ZOE die gebruik maakt van Formule E technologie. Renault mag mij altijd bellen voor een testje op circuit!

2. Toyota i-Tril

Een elektrische driezitter die autonoom kan rijden. Voorlopig een concept, misschien ooit op de weg?

3. Peugeot Partner Tepee EV

Peugeot heeft een elektrische aandrijving in z’n Partner gelepeld. Te zien in Genève en binnenkort te koop bij de Belgische dealers.

elektrische Peugeot Partner

4. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Porsche voegt een tweede plug-in hybride toe aan het Panamera gamma. De Panamera “Turbo S E-Hybrid” beschikt over een V8 en een elektromotor die samen goed zijn voor 680 pk en een topsnelheid van 310 km/u. Binnenkort te koop.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

5. Volvo XC60

Het merk achter de best verkochte stekkerauto in België (Volvo XC90) heeft met de XC60 een nieuwe compacte SUV onthuld. De XC60 krijgt uiteraard ook een plug-in hybride optie (T8) die ongetwijfeld als zoete broodjes zal verkopen.

6. Jaguar I-Pace

Jaguar bracht z’n volledig elektrische concept SUV, de I-Pace, naar Genève. De auto werd in november voorgesteld in Los Angeles en krijgt nu z’n Europese première in Zwitserland.

Jaguar I-Pace Geneva

7. Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen is van de partij met de I.D. Buzz, een volledig elektrische minibus en de tweede concept in het “I.D. gamma”. Productie staat niet meteen op de agenda.

VW elektrische minibus

8. Bentley EXP 12

Ook Bentley doet haar duit in het zakje met de EXP 12, een elektrische cabrio. Een concept natuurlijk, en aangezien de Britten weinig specificaties geven is de kans groot dat het onderhuids om een lege doos gaat. Toch zal Bentley vroeg of laat elektrische wagens moeten overwegen, en met deze EXP 12 lopen ze hun cliënteel alvast warm.

9. Kia Niro PHEV

Kia heeft een stekkervariant voorgesteld van z’n Niro hybride. De auto zal vanaf de zomer in de showrooms staan.

Kia Niro PHEV

10. Kia Optima SW PHEV

De Kia Optima plug-in hybride sedan krijgt nu ook een break-uitvoering. Te bekijken in Genève en leverbaar vanaf de zomer.

Kia Optima SW PHEV