Volkswagen tovert 3 elektrische SUV’s tevoorschijn in Shanghai

VW Crozz Shanghai

Aangezien elektrische conceptauto’s ons stilaan beginnen te vervelen, bundelen we al het stekkernieuws dat Volkswagen meebracht naar Shanghai in één artikel.

En dat is nogal wat, want de VW-groep voert maar liefst 3 elektrische SUV’s ten tonele.

VW I.D. Crozz

Te beginnen bij de VW I.D. Crozz, een elektrische SUV. Of moeten we zeggen “crossover coupé”, want nu hoogpotige wagens zo immens populair worden krijgen we zowaar onderverdelingen in het segment.

Na de I.D. en de I.D. Buzz is de Crozz de derde concept in de I.D. familie. ID is een beetje wat BMWi is voor BMW en het submerk zal z’n eerste productiewagen in 2020 introduceren.

De I.D. Crozz is vierwielaangedreven en heeft een 150 kW lader, en met dat laatste begeeft VW zich in Tesla regionen.

Audi E-Tron Sportback

“Weet je wat we nodig hebben? Een coupé-versie van een elektrische crossover-SUV die nog lang niet op de markt is!” Dat is wat ze tijdens een meeting in Ingolstadt bedacht hebben.

En het resultaat van die denkoefening is de E-Tron Sportback concept, een vierwielaangedreven bullebak met 370 kW vermogen die in 4,5 seconden naar 100 sprint. De auto is gebaseerd op de gewone E-Tron SUV die vanaf 2018 in België zal geproduceerd worden.

Skoda Vision E

En ook de Skoda Kodiaq’s moeten aan de stekker. Voorbode daarvan is deze Vision E, eveneens een SUV met een aflopend achterwerk. Eerder kregen we al designtekeningen te zien, maar nu kan je de auto in levende lijve bewonderen in Shanghai.

Net als de Crozz is de Vision E gebouwd op het MEB-platform dat VW speciaal ontwikkelde om elektrische wagens op te bouwen. De auto heeft 225 kW en geraakt 500 km ver op een volle accu.