Skoda gaat in 2019 aan het stopcontact

elektrische Skoda Vision E

Skoda zal volgende maand in Shanghai bovenstaande “Vision E” onthullen, de voorbode van een hele reeks elektrische voertuigen die het gamma moeten vervoegen. 

In navolging van moederbedrijf Volkswagen, pakt nu ook Skoda uit met een elektrificatie-strategie. Een voorproefje daarvan is deze Vision E, een elektrische concept-SUV met 500 km range.

MEB-platform

Deze elektrische Skoda is gebouwd op het MEB-platform, een chassis dat de VW Groep speciaal ontwikkelde voor elektrische wagens, en waar dus ook de VW I.D. en I.D. Buzz conceptauto’s gebruik van maken.

LEES OOK: Seat e-Mii is elektrische deelauto

De Vision E beschikt over twee elektromotoren die samen 305 pk leveren en z’n topsnelheid bedraagt 180 km/u. Hij beschikt over technologie die voor level 3 autonoom rijden moet zorgen.

Superb plug-in hybride

De concept zal onthuld worden op het autosalon van Shanghai, dat doorgaat van 19 tot 28 april.

Skoda Vision E Shanghai

Hoe vertaalt dit alles zich naar de praktijk? In 2019 wil Skoda z’n eerste geëlektrificeerde wagen op de markt brengen, namelijk de Superb plug-in hybride. In 2020 volgt de eerste volledig elektrische Skoda en tegen 2025 moeten er al vijf volledig elektrische wagens in het gamma zitten. Voorlopig nog toekomstmuziek dus.