Nieuwe Audi A8 hybride zal draadloos laden

Audi A8 hybride

Bekijk hier meer foto’s.

De 2018 Audi A8 (e-tron) is voorgesteld en hij krijgt heel wat nieuwigheden, waaronder inductieladen. 

Audi heeft gisteren het doek getrokken van de gloednieuwe 2018 A8 limousine. Los van groter, strakker en luxueuzer wordt hij ook gehybridiseerd. Alle benzine- en dieselmotoren krijgen namelijk een 48V “mild hybride” systeem (bestaande uit een kleine elektromotor die de startmotor vervangt, en een kleine accu).

Hiermee zal elke A8 bij stapvoets rijden automatisch naar elektrische modus kunnen overschakelen. Dit moet het verbruik verlagen maar het zal ook het start-stop systeem verfijnder laten aanvoelen.

Gedaan met pluggen

Binnen enkele maanden zal er ook een e-tron aan het gamma toegevoegd worden. Deze plug-in hybride A8 combineert een 3.0 TFSI benzinemotor met een krachtige elektromotor. Samen leveren ze een systeemvermogen en -koppel van 449 pk en 700 Nm. Enkel op elektriciteit moet de A8 hybride zo’n 50 km ver geraken.

 

Een primeur voor deze e-tron is dat hij optioneel zal uit te rusten zijn met inductieladen. Denk daarbij aan de manier waarop je je elektrische tandenborstel oplaadt. Deze oplossing wordt al jaren naar voor geschoven voor wie een stekker inpluggen iets voor het gepeupel vindt.

De A8 is naar mijn weten de eerste productiewagen die dit inductieladen als optie krijgt. Hoe het werkt zie je in bovenstaande video.